Δευτέρα 7 Φεβρουαρίου 2011

ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΤΟΝ ΝΑΟ ΤΗΣ ΑΦΑΙΑΣ ΚΑΠΩΣ ΕΤΣΙ.


22 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αμήν και πότε, για να δούμε υπάρχει κάποιος που να ενδιαφέρεται πραγματικά για αυτό το νησί. Πιστεύω πώς ο Σάκης πρέπει να κάνει συστράτευση δυνάμεων για να έχουμε επιτέλους το αυτονόητο για αυτόν τον τόπο.

Ανώνυμος είπε...

Για φαντάσου φαντασία να φαντάζεσαι φαντασμένα φαντάσματα. Λέτε να μπορέσει να γίνει κάποτε έτσι και ο ναός της Αφαίας ή ο πεινασμένος καρβέλια ονειρεύεται; Άντε καλορίζικος και καλό αγώνα.
ΑΠΙΣΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Apiliotis kalorizikos. Kali epityxia. Fovero!!! Na kanoume kai "sound and light". Etsi mporei na sykothi h Aigina kai h Ag. Marina.

Ανώνυμος είπε...

Ωραίο. Πολύ πρώτο. Καλή αρχή. Να βάλετε και μία λάμπα να φωτίσει λίγο το μυαλό του Κοτσίδια γιατί το συσκοτισμένο μυαλό του χρειάζεται πολλά LUMEN.
ΑΝΤΙΒΑΣΙΛΕΑΣ

Ανώνυμος είπε...

Wraio na fantazese fantastika pragmata.Saki enose prota toys Aiginites kai meta isos dei fos kai h Afaia.Kali epityxia se oloys sto akator8oto ergo sas.

ASTROPELEKI.?!

Kaisaras είπε...

Μπράβο Απηλιώτη αυτό μάλιστα αξίζει τον κόπο να ασχοληθούμε και να σχολιάσουμε. Το θέμα είναι πολύ σοβαρό και πρέπει ο Δήμαρχος να ασχοληθεί άμεσα. Σου εύχομαι καλή αρχή και να κρατήσεις ένα σοβαρό ύφος γιατί έχει αρχίσει και γίνεται όλο και πιο σπάνιο.

Ανώνυμος είπε...

Μπράβο στο Στέλιο τον Αποσπόρη τον πρόεδρο της Τοπικής και όλα τα μέλη της Νέας Δημοκρατίας και Μπράβο στο Δήμαρχο το Σάκη το Σακκιώτη. Είναι πολύ μπροστά. Δώσανε ρέστα και οι υπόλοιποι τρώτε τη σκόνη τους. Όλοι οι άλλοι μπορείτε να ξυπνήσετε αργότερα και τότε θα καταλάβετε ότι η Νέα Δημοκρατία είναι ένα πραγματικά Δημοκρατικό Ανοιχτό κόμμα και ο συνδυασμός "ΑΙΓΙΝΑ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ" πραγματικά ανεξάρτητος. Έτσι ενώνετε ο κόσμος όχι με τις περιχαρακώσεις που πολεμάνε να βάζουνε τα λαμόγια . ( Μικρά και μεγάλα ). Προσοχή μόνο να μη μου στενοχωρήσετε τη Βασιλική Οικογένεια.
ΑΝΕΝΔΟΤΟΣ

Ανώνυμος είπε...

Anaferese gia tin idia vasiliki oikogenia poy ksefonizi kapios sto aegina-new.blog ??????
Ean nai vale kai tin parea toys ayti tin kontopi8ari STAMNA poy to pezi AYTOKRATIRA tis N.Δ. me ton LAKE pro'i'n xorofilaka kai nin gramatea. Pare ton ena kai vara tin ali.

Ανώνυμος είπε...

Ρε συ Απιλιότη μας μπήκες πολύ απότομα. Ώπα ρε φίλε. Η Ακρόπολη φτιάχτηκε στο Χρυσό Αιώνα του Περικλή. Τότε υπήρχανε λεφτά και ο Περικλής δεν ήτανε λαμόγιο σαν το Γιωργάκη, τον ξάδερφο του Μουμπάρακ και την παρέα του. Με τι λεφτά ρε φίλε ο ταλαίπορος ο Σακκιώτης; Θα του τα δώσει ο Τσοχατζόπουλος ή ο Σημίτης θα μας κάνει καμία δωρεά; Κάτσε να δούμε τι θα γίνει και με αυτούς που τα φάγανε από το Δήμο της Αίγινας.

Apiliotis είπε...

ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΩΣΩ ΙΔΕΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΑΘΜΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ. ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΡΟΠΟ ΔΕΝ ΘΑ ΕΜΠΛΑΚΩ ΣΕ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΕΡΙΠΤΥΞΕΙΣ. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΟΗΣΗ ΣΑΣ.

Aristophanes of Aegina είπε...

Δυτικό Αέτωμα Ναού Αφαίας.

Μετά από τον εντοπισμό ιχνών χρώματος στα αρχιτεκτονικά μέλη του ναού της Αφαίας το 1811, έγιναν πολλές προσπάθειες για την αναπαράσταση των χρωμάτων που αυτά είχαν.
Το 1901 ο Adolf Furtwangler, διευθυντής τότε της Γλυπτοθήκης του Μονάχου, Βρήκε τα σημεία στερέωσης των μορφών των αετωμάτων, που έκαναν δυνατή την ασφαλή αναπαράσταση της διάταξης των μορφών. Ο Furtwangler ανέθεσε στον γλύπτη Karl Baur την κατασκευή προπλασμάτων και των δύο αετωμάτων σε κλίμακα 1:5.
Με τα προπλάσματα αυτά αναπαραστάθηκε η διάταξη των μορφών και ο πλούσιος χρωματικός διάκοσμός τους.

Το τελευταίο τρίτο του 19ου αι. είχε αυξηθεί σημαντικά ο αριθμός των ευρημάτων αρχαίας πλαστικής με ίχνη χρώματος. Με βάση τα νέα ευρήματα κατασκευάστηκαν οι μορφές των προπλασμάτων σε γύψο και επιζωγραφίστηκαν με μπλε, κόκκινο και χρυσό χρώμα.

Επειδή ο Furtwangler δεν είχε στη διάθεσή του επαρκείς πληροφορίες σχετικά με τη διακόσμηση των ενδυμάτων και των όπλων των εναέτιων μορφών, χρησιμοποίησε ως πηγή άντλησης πληροφοριών, όχι μόνο τα νέα ευρήματα της αρχαϊκής περιόδου από την Ακρόπολη της Αθήνας, αλλά και τις αττικές αρχαϊκές αγγειογραφίες. Από τη διάσημη κύλικα του Ευφρονίου δανείστηκε τη μορφή του φτερωτού κάπρου ως έμβλημα μιας ασπίδας. Αν και ορισμένα στοιχεία των μορφών των προπλασμάτων δεν ήταν απόλυτα τεκμηριωμένα, ο Furtwangler φρόντισε για τη μεγαλύτερη δυνατή αυθεντικότητα και επιστημονική αρτιότητα. Τα προπλάσματα ήταν εκτεθειμένα στην "Αίθουσα των Αιγινητών" της Γλυπτοθήκης του Μονάχου και καταστράφηκαν κατά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο. Μια δεύτερη εκδοχή του προπλάσματος του δυτικού αετώματος βρίσκεται σήμερα στη Ζυρίχη.
πηγή : http://www.ixorcosmos.gr/ic1/el/enimerosi/i-arxaia-ellada-me-xroma/2-dytiko-aetoma-naou-afaias

Aristophanes of Aegina είπε...

Ναός της Αφαίας Δυτικό αέτωμα:
Ο πληγωμένος πολεμιστής, Ο ηττημένος αντίπαλος, Πολεμιστής που τρέχει, Πάρης, Αίας, Αθηνά,Τρώας πολεμιστής, Τεύκρος, Γονατιστός πολεμιστής, Θνήσκων πολεμιστής.
http://users.sch.gr/ipap/Ellinikos%20Politismos/Afaia/Dyt.ae/Dytiko%20aetwma.htm

ΝΙΚΟΛΑΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ είπε...

εύχομαι καλή επιτυχία στο νέο ιστολόγιο με αναφορά στην Αίγινα. Οσο για την πρόταση σχετικά με τον φωτισμό του Ναού της Αφαίας με βρίσκει απόλυτα σύμφωνο.
Να σημειώσω δε κάποια γεγονότα:
επί 4 χρόνια η προηγούμενη δημοτική αρχή δεν έκανε τίποτα σε ότι αφορά το φωτισμό, ούτε καν μια μελέτη. Όσο για εκδηλώσεις η τελευταία που έγινε ήταν το καλοκαίρι του 2006 όταν δήμαρχος ήταν ο Δημήτρης Μούρτζης.
Η εκδήλωση που έγινε στον Προφητή Ηλία στο Βαθύ (μια ιδέα δική μου) είχε σκοπό να αναδείξει ένα όμορφο σημείο της Αίγινας. Η λογική της σκέψης μου αυτής είναι ότι αναδεικνύουμε όλα τα σημεία του νησιού από το πιό μικρό σε πολιτιστική αξία μέχρι το πιο μεγαλό όπως είναι ο Ναός της Αφαίας. έτσι γινόμαστε ανταγωνιστικοί σε σχέση με άλλα μέρη και δείχνουμε πραγματικό ενδιαφερόν για το τόπο μας και τις ομορφιές του έμπρακτα.

Ανώνυμος είπε...

Καλό είναι να μην ιδιοποιούμαστε τις ιδέες άλλων. Όσο για το τι θέλουμε και το τι θα μπορέσουμε τελικά να κάνουμε, με την κατάσταση που επικρατεί στο Ελληνικό...Κράτος, είναι μία ερώτηση.Πάντως, πιστεύω πως έχουμε κάνει ένα λάθος. Έχουμε κλειστεί στο κλουβί μας. Μήπως θα έπρεπε να βλέπουμε και λίγο πέρα από την Αίγινα για να μπορούμε να κρίνουμε πιο αντικειμενικά αυτό που γίνεται ή που δεν γίνεται στον τόπο μας;

Ανώνυμος είπε...

ΕΝΤΑΞΕΙ ΑΔΕΡΦΕ ΕΧΟΥΜΕ ΠΟΥ ΤΟΝ ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΣΤΕ ΜΙΑ ΒΔΟΜΑΔΑ ΤΩΡΑ. ΤΙΠΟΤΑ ΠΙΟ ΕΠΙΚΑΙΡΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ?

Ανώνυμος είπε...

KALA KANI KAI TO AFINI, NA TO VLEPOYME MIPOS KAI KATALAVOY OI PROHGOYMENOI KAI KAPIOI ALOI TI EGLIMA EXOYN KANI STHN AG. MARINA.

Avatar είπε...

11:54 Μήπως είσαι και εσύ ένας από αυτούς που γράφει ο φίλος στις 1:40. (Καλό είναι να μην ιδιοποιούμαστε τις ιδέες άλλων.) γιατί έτσι γράφεις. Εάν τις είχες γιατί δεν προχώρησες, σε έφαγε η ανυπαρξία και γι’ αυτό συνεχίζεις ακόμα και σε τοποθετήσεις δημόσια να υπογράφεις ΑΝΩΝΥΜΟΣ. Εάν είχες η έχεις προθέσεις καλές ενεργοποιήσου και βγες από τα κουτιά.

Apiliotis είπε...

Ευχαριστώ για τις ευχές του κ. Ν. Οικονόμου.
Με ευχαρίστηση βλέπω πως το θέμα που αναρτήθηκε για τον φωτισμό και όχι μόνο, του Ναού τις Αφαίας είχε απήχηση. Καθυστερώ για το επόμενο διότι ευελπιστώ ότι θα το λάβει σοβαρά υπ’ όψιν του ο αντιδήμαρχος πολιτιστικών κ. Φ. Τζίτζης και θα ενεργοποιηθεί. Καλά είναι τα πανηγύρια και οι γιορτές, εδώ όμως χρειάζεται άμεση παρέμβαση και να χτυπηθεί το πρόβλημα στην βάση, δηλαδή σε εξωτερικούς τουριστικούς παράγοντες παράλληλα με τους δικούς μας.
Τώρα όσο για τις μικροκοντρούλες καλές είναι, γεγονός είναι ότι όλοι συμφωνούμε επί του αποτελέσματος.

Ανώνυμος είπε...

Ο προφήτης Ηλίας στο Βαθύ,είχε ξεκινήσει από το Μούρτζη. Η πρόταση του ηλεκτροφωτισμού της Αφαίας είχε γίνει πάλι από το Μούρτζη, τότε με τους Ολυμπιακούς και είχε γίνει και συζήτηση για να μπουν και δύο τουαλέτες, που πάει ο κόσμος και κάνει την ανάγκη του στα πουρνάρια, αλλά κάπου είχε κολλήσει σε αυτούς τους ανεγκέφαλους της αρχαιολογίας. Πάντως η πρόταση και η πρωτοβουλία ήταν και είναι καλή.

PONTIX είπε...

PONTIX: http://pontix-pontix.blogspot.com/
Ο Πόντικας είναι ένας Blogger που προσπαθεί να δει την αλήθεια χωρίς παρωπίδες και χωρίς τους παραμορφωτικούς καθρέφτες που προβάλλουν τα περισσότερα εξωνημένα ΜΜΕ. Στηρίζει το κίνημα "Δεν πληρώνω-δεν πληρώνω", όχι για ιδεολογικούς αλλά για αντικειμενικούς λόγους και πιστεύει ότι πρέπει να γίνει του Καΐρου.
Γεια σου Apiliotis, οι πόντικες και τα αρούρια σε χαιρετούν.

Avatar είπε...

PONTIKA SE VLEPO DRASTIRIO, KALA TO PAS.

Ανώνυμος είπε...

Καλημερα!!!
Να,μια παλια προταση του Κοντοβρακη...
Να αφησουμε τα φεστιβαλ και να ασχοληθουμε με την Αφαια,που "φωτιζει",χωρις να φωτιζεται!